УНП: Пенсійний фонд став знаряддям політичних переслідувань?

Орджонікідзевське управління Пенсійного фонду, застосовуючи тиск і погрози, вимагає від активістів Української народної партії «добровільно» дозволили вирахувати з їх пенсій досить значні суми. Про це повідомили пенсіонери Петрович Артеменко та Галина Мамчур – колишні члени дільничних виборчих комісій від УНП.

За словами партійців, їх несподівано викликали до місцевого управління пенсійного фонду, і почали, застосовуючи тиск і погрози, вимагати підписати відповідні заяви. Пані Мамчур, яка спочатку підписала таку заяву, а потім, за порадою керівництва організації, забрала її, чиновники пенсійного фонду (за її словами) навіть побили.

Голова Дніпропетровської УНП Анатолій СОКОРИНСЬКИЙ переконаний, що що тут йдеться передовсім про політичні переслідування людей, які, будучи членами ДВК, не допускали фальсифікацій. Він наголосив, що партія звернеться до обласної прокуратури із вимогою розібратися з претензіями Пенсійного фонду до активістів Дніпропетровської УНП.

Голова організації дуже сумнівається у правдивості пояснення чиновників, що начебто прийшли якісь документи, що прирівнюють працю у комісіях до працевлаштування, і тому Пенсійний фонд стягує певні суми. «Якби такі документи справді існували, заяви були б непотрібні, а повідомлення про відрахування грошей з пенсій приходили б не лише з одного міста», – підсумував Сокоринський.

УНП

Читайте також: