УНП: Під виглядом реконструкції влада може знищити один із ДНІПРОПЕТРОВСЬКИХ парків

Дніпропетровська обласна організація Української народної партії стривожена повідомленнями про «реконструкцію» та «осучаснення» міського парку ім. Лазаря Глоби. Про це йдеться у заяві обласної УНП.

«Таке осучаснення на практиці може перетворитися на фактичне знищення парку», – побоюються в Дніпропетровській УНП, додаючи, що «вже не раз бувало, що під прикриттям рішення про «реконструкцію» історичні об’єкти просто знищувалися». Питання також викликає і той факт, що «завдання на підготовку проекту було видане без проведення конкурсу».

Тож партійці вимагають від Дніпропетровського міськвиконкому «прийняти рішення про неприпустимість скорочення площі парку, та змінити завдання на проект, зазначивши головною метою максимально можливе наближення до його історичного вигляду».

«Проект, коли він буде готовий, має бути виставлений на обговорення всієї громади міста», – вважають вони. Тим часом, обласна УНП планує звернутися до Дніпропетровської прокуратури, зокрема, екологічної, щоб та перевірила, наскільки законною є видача завдання на підготовку проекту без проведення конкурсу.

Довідково. Парк імені Глоби — пам'ятник садово-паркового мистецтва кінця 18-го століття.

«Реконструкція» східної частини парку почалася у березні цього року. Спилювати ж дерева у цій частині парку почали ще до того, як із проектом ознайомили громадськість. Як зазначають місцеві ЗМІ, «сам проект неоднозначний – в парку має бути багато відкритих місць і газонів, але катастрофічно мало дерев».

УНП, Дніпропетровська область

Читайте також: