УНП презентувала Всеукраїнську програму патріотичного виховання молоді «Стяг волі»

На заході зібрались координатори та учасники даного проекту. Присутнім було представлено новий веб-портал «Стяг волі», який репрезентує історичну карту перших здіймань жовто-блакитного стягу на території всієї України. Було оголошено, що всі бажаючі можуть відвідати дану сторінку, ознайомитись із хронологією та географією згаданих історичних подій, а ті, хто освічений про схожі події у їхній власній місцевості, – можуть самостійно відмітити синьо-жовтим прапорцем поселення або територію, над якою вперше, найчастіше всупереч тодішній владі, замайоріли рідні нам кольори.

Перед учасниками Конференції виступив і автор ідеї, Голова ВМГО «УНМ» Андрій Давиденко. «Зважаючи на 20-ту річницю незалежності України, Українська Народна Молодь вирішила розпочати проект, що за своїм змістом є загальнооб’єднуючим для нашої молодої держави, – підкреслив він. – Ми хочемо донести людям той факт, що у всіх куточках України у всі часи були люди, які боролися за становлення української символіки. Ми переконані, що спільна робота по даному проекту надасть нового дихання та запалу молодому поколінню патріотів і підштовхне їх до більшої активності у громадському житті задля процвітання Української Держави».

«Ми закликаємо до пошуків маловідомих фактів всіх, хто може допомогти проекту, – сказав керівник проекту, заступник Голови ВМГО «УНМ» Ігор Мельник. – Сьогодні загострилося наше відчуття обов’язку перед тими людьми, що ризикували своєю свободою і навіть життям заради нашого українського майбутнього. Тому, відчуваючи відповідальність перед борцями за незалежність України, ВМГО «УНМ» планує розширити проект «Стяг волі» і охопити всі можливі історичні часові межі, в яких майорів жовто-блакитний стяг».

До учасників Конференції також звернувся перший заступник Голови Української Народної Молоді Олег Немчінов із тезою про обов’язковість підтримки даного проекту і поширення інформації про його проведення серед молоді обласними державними установами.

Присутніх привітав і виконуючий обов’язки Голови Управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради Віктор Степанюк. Він ще раз підкреслив корисність проведення подібних заходів та пообіцяв сприяння у питаннях поширення інформації про проведення проекту у Львові. Представник міської влади також зазначив, що йому приємно відчувати себе членом єдиної родини, адже його кар’єра розпочиналась із вступу в ряди Української Народної Молоді.

УНП

Читайте також: