УНП: «Російські ракети в Придністров’ї – загроза національній безпеці України»

Українська народна партія вимагає в Міністерства закордонних справ винести ноту протесту Російській Федерації за плани Москви встановити в Придністров'ї радіолокаційні станції «Воронеж» та ракети «Іскандер», що загрожує дестабілізацією ситуації в регіоні та нового загострення придніпровського конфлікту. З цією заявою виступив народний депутат, заступник голови УНП Ярослав ДЖОДЖИК.

«У разі появи ракет на західному кордоні, наша держава опиниться в справжньому «ракетному кільці», – констатував політик, тож за його словами, російські ракети «Іскандер» в Придністров’ї – це загроза національній безпеці України.

ДЖОДЖИК наголосив, що «Україна має всі повноваження жорстко відреагувати на ініціативу Кремля, адже, розміщення ракетних комплексів «Іскандер», дальність ураження якими сягає 500 кілометрів, не має нічого спільною з гарантією миру в регіоні», – впевнений народний депутат.

«Агресивна політика Москви, в тому числі в Придністров’ї, в черговий раз доводить необхідність приєднання України до Європейської системи протиракетної оборони НАТО. У цьому разі, Україні буде гарантоване «мирне небо», навіть якщо російські «Іскандери» будуть стояти під Курськом та Білгородом», – підсумував Ярослав ДЖОДЖИК.

УНП

Читайте також: