УНП вимагає оприлюднити умови постачання «китайських комп’ютерів» для МЗС

Українська народна партія вимагає оприлюднити детальні умови, на яких Кабмін хоче закупити комп’ютери для Міністерства закордонних справ. Таку заяву озвучив народний депутат України, член парламентського комітету з питань бюджету, заступник голови Української народної партії Ярослав ДЖОДЖИК.

«Нам незрозуміло, чому з цього приводу не було проведено тендер», – наголосив він у своєму коментарі. На переконання політика, «напівтаємна урядова домовленість свідчить про проблеми». Він зазначив, що «є припущення, що або ця техніка буде завозитися за завищеними цінами, як це не раз було з імпортом, або ж будуть використовуватися кредитні кошти, які доведеться пізніше повертати».

Представник УНП підкреслив, що «подібне поводження державних органів суперечить національним інтересам». «Уряд повинен прагнути будь-яким способом зменшити витрати, укладаючи подібні угоди. Потрібно відкрито вказати на їхню економічну вигоду, в іншому випадку можна припустити, що відбувається торгівля українськими інтересами», – говорить народний депутат.

Підсумовуючи, Ярослав ДЖОДЖИК зауважив, що «в умовах наближення кризи, українська влада мала б розвивати внутрішній попит». «Навіть, якщо значна частина комплектуючих для оргтехніки була завезена на територію України, проте купуючи тут, ми сплачуємо кошти українському робітникові, а підприємство повертає частину через податки», – зауважив нардеп від УНП.

«В іншому випадку – це пряме стимулювання іноземної економіки», – наголосив Ярослав ДЖОДЖИК.

Нагадаємо, Прем'єр Микола Азаров дав розпорядження придбати китайські комп'ютери для міністерства закордонних справ та доручив підписати відповідну угоду Міністрові закордонних справ Констянтину Грищенку.

УНП, Новини з областей

Читайте також: