УНП вимагає притягнути керівника КМДА Попова до кримінальної відповідальності

З вимогою порушити кримінальну справу до керівника КМДА Попова Олександра Павловича, як злісного невиконувача рішення Суду звернулися до генерального прокурора України В. Пшонки п’ятеро активістів Української народної партії 29 листопада 2012 р.

08.11.2012 року Київський апеляційний адміністративний суд виніс Ухвалу, у якій дав роз’яснення головному державному виконавцю Мазуру Г. Л. резолютивної частини Київського апеляційного адміністративного суду від 05.04.2012 року – «шляхом проведення організаційно-правових заходів». Це означає – шляхом видання виконавчим органом Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) відповідного розпорядження на виконання  пункту 1 рішення Київської міської ради від 26.02.2010 р. № 13/3451 «Про присвоєння скверу ім. Василя Стуса».

Після цього 27.11.12 за № 647/5-10–2 державним виконавцем була видана чергова повторна Вимога щодо негайного виконання КМДА виконавчого листа № 2а-4500/11/2670 виданого 25.05.2012 р. та Постанову про повторне накладення штрафу на КМДА.

Стягувач і позивачі у справі переконані, що й цього разу КМДА не виконає рішення суду, постанови судовиконавця і не сплатить штраф за правопорушення.

«Рано чи пізно Державна виконавча служба України приєднається до наших вимог зі своїм зверненням до прокуратури, оскільки впродовж довгого часу вона не спромоглася виконати рішення суду. Покласти край чиновницькій сваволі могла б прокуратура, проте наша громада сумнівається в об’єктивних прокурорських діях. Годі чекати поваги до Закону пересічного українця, коли високо посадовець рангу голови КМДА нехтує українськими законами», – пояснив ініціатор створення скверу Василя Стуса голова Святошинської районної організації УНП Віктор Ткаченко.

УНП

Читайте також: