УНП вимагає від ЯНУКОВИЧА захистити Гостинний двір від злочинців у вищих ешелонах влади

«Негайно втрутитися в ситуацію навколо так званої «реконструкції» Гостинного двору, що вже призвела до знищення відомого Київського академічного драматичного театру на Подолі»,— вимагає від Президента України Українська народна партія.

За словами народного депутата України, заступника голови УНП Ярослава ДЖОДЖИКА, «знищення театру на Подолі доводить, що запевнення Київської міської держадміністрації та Кабміну про нібито модернізацію будівлі Гостинного двору з метою збереження його історичного значення — пустий звук». «Насправді найвищі ешелони центральної та міської київської влади змовились про повний демонтаж історичного об’єкту та спорудження на його місці чергового «залізобетонного» торгово-розважального комплексу, де не буде ні закладів київської культури, ні бібліотеки, ні театру, ані духу старого Києва»,— стверджує політик.

Він нагадав, що «УНП і він особисто надсилали звернення до Генеральної прокуратури з метою перевірки законності продажу Гостинного двору та депутатський запит до прем’єр-міністра з вимогою повернути історичну будівлю до списку пам’ятників архітектури, що перебувають під охороною держави».

«Сьогодні ж, у ситуації, коли невідомі в режимі посиленої секретності знищують одну з найстаріших будівель київського Подолу, а роль міліції зводиться до того, щоб захисти так званих «будівельників» від протестуючої громади, зупинити вакханалію може тільки Президент України, як гарант Конституції»,— переконаний ДЖОДЖИК.

УНП

Читайте також: