УНП вимагає відкрити кримінальну справу за фактом розподілу Міносвіти держзамовлення на 2011–2012 роки

«Відкрити кримінальну справу за фактом розподілу Міністерством освіти державного замовлення для вищих навчальних закладів на 2011–2012 навчальний рік»,— вимагає Українська народна партія. Про це повідомив член Правління УНП Володимир СТУПАК, підтримуючи звернення керівництва Києво-Могилянської академії до Окружного адмінсуду Києва.

Приводом для цього є те, що Міносвіти «не лише відкрито дискримінувало спеціальності, а й цілі Вищі навчальні заклади, зокрема Києво-Могилянську академію, Львівський національний університет ім. Франка та ЛНУ «Львівська політехніка», в результаті чого були втрачені державні кошти та бюджетні «місця» для абітурієнтів».

СТУПАК підкреслює: «Дії Міносвіти завдали прямої фінансової шкоди державному бюджету». «Через демографічну кризу середини 90-років минулого століття дрібні ВУЗи не змогли набрати абітурієнтів на перший курс. Водночас основні державні ВНЗ, де найкращий викладацький склад та методика підготовки студентів, отримали мінімальне замовлення, і в результаті значна частина бажаючих не змогла отримати право на здобуття правничої, економічної та журналістської освіти»,— підкреслив політик. Політик стверджує, що «ці речі були очевидними, якби до завдання поставилися професійно й без суб’єктивізму».

«Але оскільки в результаті дій Міносвіти майже 20 українських Вищих навчальних закладів залишилися без студентів-першокурсників, державні кошти були втрачені, а процес вступу в ВНЗ цього року був хаотичним, керівництво профільного міністерства мусить відповісти за свої непрофесійні дії»,— підсумував представник УНП.

УНП

Читайте також: