УНП вимагає звільнити Міністра культури за спроби розпродати музейні цінності

«Звільнити міністра культури за спроби розбазарювання унікальних національних цінностей України та незаконні звільнення директорів музеїв», – вимагає Українська Народна Партія. У відповідній Заяві також міститься вимога провести в Міністерстві культури службове розслідування за участі Генпрокуратури, СБУ, КРУ, та заклик до парламентарів законодавчо гарантувати збереження об’єктів культурної та історичної спадщини Українського народу.

УНП не виключає, що Міністерство культури готує безцінні скарби українського народу для використання у якості застави при отриманні міжнародних та приватних кредитів. Проте неповернення кредитів загрожує передачею музейних цінностей у власність іноземним власникам.

Тобто фактично готується сценарій розкрадання майна п’яти провідних українських музеїв: Києво-Печерського заповідника, Софії Київської, Національного музею Тараса Шевченка, Національного музею народної архітектури та побуту у Пирогово та Національного художнього музею України.

«Зрозуміло, що без дозволу Міністерства культури такі експерименти були б неможливі», – наголошують в УНП, додаючи, що тепер ще й замість знаних фахівців музейної справи провідні музеї очолюють невідомі у фаховому колі особи. «Це відкриває необмежені можливості для маніпуляцій з музейними цінностями», – попереджають в УНП.

УНП

Читайте також: