УНП висунула голову партії Олександра Клименка кандидатом на пост Президента

Сьогодні відбувся XVI позачерговий з’їзд Української Народної Партії. Засідання розпочалося із хвилини мовчання та вшанування пам’яті Василя Третецького – голови Народної Ради Миргородщини,  голови Харківської обласної організації УНП. На з’їзді було прийнято рішення звернутися до виконуючого обов’язки Президента України надати Василю Третецькому звання Героя України посмертно.

Українська Народна Партія сьогодні висунула Олександра Клименка кандидатом на пост Президента України.  Олександр Клименко запевнив делегатів з'їзду, що послідовно відстоюватиме ті державотворчі цінності, які завжди сповідувала Українська Народна Партія: «Моя програма ґрунтується на засадах, які прописані у програмі Української Народної Партії. УНП послідовно відстоювала підтримку вітчизняного виробника, так званий економічний націоналізм. Ви усі знаєте нашу позицію: „Купуй українське! Підтримуй українське!“ Це не лише гасла, а принципи та цінності, які Українська Народна Партія сповідує і намагається реалізовувати. Також моя програма охоплює політичну, економічну, енергетичну безпеку України, громадську безпеку.»

Також з’їзд підтримав кандидатуру міського голови Івано-Франківська, голови Івано-Франківської обласної організації УНП Віктора Анушкевичуса, який балотуватиметься на проміжних виборах до Верховної Ради по одномандатному виборчому округу № 83 у Івано-Франківську.

Дмитро Чуйко, член Правління, голова управи Івано-Франківської обласної організації, заступник голови Штабу Національного Спротиву у Івано-Франківську вважає, що Віктору Анушкевичус той політик, який має вийти на всеукраїнський рівень. У своєму виступі на з’їзді він нагадав про підтримку столичного та місцевого Майданів Віктором Анушкевичусом  і підкреслив, що завдяки пану Віктору Штаб Національного Спротиву у Івано-Франківську знаходиться саме у офісі Української Народної Партії.

Нині Віктор Анушкевичус та Дмитро Чуйко допомагають приймати і розселяти біженців з Криму, зокрема кримськотатарські родини.

Заступниця голови УНП Наталія Погожева: «Віктор Анушкевичус серед усіх міських голів єдиний в Україні найбільш публічний та відкритий за визнаними стандартами громадських організацій.  Думаю, він один з найкращих міських голів Європи. Про визнання свідчить те, що він був присутнім на інавгурації Президента США Барака Обами на запрошення американської сторони.

Віктор Анушкевичус найпрогресивніший міський голова: відкритий і для простих городян, і для підприємців.  Коли  його було обрано, підприємці Івано-Франківська відчули зовсім інший клімат у стосунках влади й бізнесу. Зокрема, запрацював на повну потужність Дозвільний центр, Віктор Анушкевичус створив справжню систему „єдиного вікна“, де малий та середній бізнес може одночасно, якнайшвидше затверджувати усі документи, необхідні для відкриття, ведення та закриття власної справи.

А ще він втілює політику Української Народної Партії — всіляко сприяє національному виробникові. На тлі ж останніх подій, Віктор Анушкевичус виступив за бойкот товарів російського виробництва у Івано-Франківську.

Я думаю, що йому вже час виходити на всеукраїнський рівень і втілювати справжні реформи у Верховній Раді. Адже це людина сучасних і проєвропейських поглядів. Таких як він, дуже бракує українському політикуму.»

Разом з цим XVI з'їзд Української Народної Партії ухвалив заяву, в якій жорстко засуджує російську агресію і вимагає від Верховної Ради здійснити певні політичні кроки.

ЗУПИНИМО РОСІЙСЬКИЙ ФАШИЗМ!

Заява Української народної партії

Порушивши всі міжнародні договори та статути, на яких базувався усталений після закінчення Другої світової війни міжнародний порядок у світі, путінська Росія продовжує цинічно зневажати міжнародне право і громадську думку. Нахабна військова агресія Російської Федерації проти нашої Батьківщини та спроба Росії анексувати частину території України – півострів Крим дістали одностайне засудження світового співтовариства – країн-членів Европейського Союзу, НАТО, Організації з Безпеки та Співпраці в Европі, Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй. 27 березня 2014 року у Нью-Йорку Генеральна Асамблея ООН підтримала резолюцію щодо територіальної цілісності України. За прийняття документа проголосували 100 держав, проти — 11, утрималися — 58. Проти резолюції проголосували – Венесуела, Куба, Нікарагуа, Болівія, Корейська Народно-Демократична Республіка, Росія, Білорусь, Вірменія, Судан, Сирія і Зімбабве. Серед країн, які утрималися, – Китай, держави Латинської Америки і Африки.

Одночасно з захопленням української території, Росія по-злочинному грабує та привласнює військові об’єкти України – бойові кораблі з сучасним озброєнням, підводний човен, аеродроми, літаки й гелікоптери, захищені від ядерних ударів склади озброєнь, зенітно-ракетні комплекси, танки і бронетранспортери, системи зв’язку. Російські загарбники привласнюють розташовані в Автономній Республіці Крим українські промислово-господарські об’єкти та природні ресурси. Російською агресією та мародерством окупантів нашій державі завдано збитків на сотні мільярдів доларів. Значна частина українських громадян, у тому числі національні меншини та кримськотатарський народ, опинилися у безправній окупації.

За умов триваючої військової агресії ворожої держави на нашій землі, Українська народна партія закликає всіх українських громадян сумлінно виконати свій обов’язок, закарбований у Конституції України, ст. 65: «Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України… є обов’язком громадян України».

Зокрема, закликаємо українських громадян:

1. Добровільно поповнювати лави Збройних Сил України та Національної Гвардії.

2. Взяти активну участь у створенні добровільних громадських формувань сприяння Державній прикордонній службі України.

3. Сприяти новому керівництву СБУ в кадровому очищенні, ліквідації агентури ворожої держави в Україні та створенні запасної мережі бойових та зв’язкових груп.

Наполегливо рекомендуємо Міністерству освіти та науки запровадити обов’язковий курс військової підготовки в усіх середніх та вищих навчальних закладах України.

Вимагаємо від Верховної Ради України:

1. Розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією до звільнення української території від російської окупації.

2. Запровадити візовий режим для громадян Російської Федерації.

3. Ухвалити постанову про закінчення участі України в діяльності СНД.

4. Прийняти нову редакцію Військової доктрини України.

5. Звернутися до НАТО з проханням:

— організувати повітряне та морське патрулювання території України;
— невідкладно надати Україні військово-технічну допомогу;
— провести спільні з НАТО військові навчання на території України.

Російський фашизм на теренах нашої Батьківщини буде зупинений!

УНП

Читайте також: