УНП зареєструвала у ВР проект закону про вибори: із відкритими списками

«Депутатів слід обирати за пропорційною системою з відкритими регіональними списками»,— переконані народні депутати від Української народної партії Юрій КОСТЕНКО, Іван ЗАЄЦЬ, Андрій ДАВИДЕНКО, Ярослав ДЖОДЖИК. Відповідний законопроект вони зареєстрували сьогодні у Верховній Раді.

«Пропорційна система з відкритими регіональними списками містить в собі переваги і пропорційної, і мажоритарної системи,— розповідають розробники. – Оскільки з одного боку, виборець віддає свій голос за конкретну політичну ідеологію, а з іншого – за конкретну людину, яка представляє цю ідеологію в області». Таким чином, виборці отримають депутата, який зобов’язаний буде виконувати свої особисті передвиборчі обіцянки  і до того ж, нестиме ще й політичну відповідальність перед політичною силою, яка його висунула.

Розробники також наголошують: «Законопроект УНП має надзвичайно потужні запобіжники від виборчих махінацій, завдяки тому, що чітко прописує найдрібніші процедури роботи комісій, голосування, підрахунку голосів, інформування про результати волевиявлення».

Українська народна партія переконана – якісно нову владу можна сформувати шляхом якісно нового принципу її обрання.

УНП

Читайте також: