УНП: Збільшення кількості кораблів ЧФ РФ в Криму порушить 50 статтю Конституції

Скасування переговорів щодо збільшення кількості кораблів ЧФ РФ є необхідною мірою для дотримання статті 50 Конституції України та статтю 9 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», що кожен громадянин має право на безпечне для життя і здоров’я та довкілля. У цьому переконаний голова Кримської організації Української народної партії Олег ФОМУШКІН.

Так політик прокоментував заяву колишнього головнокомандуючого Чорноморського флоту Ігоря КАСАТОНОВА, що Україна перешкоджає збільшенню військової потужності ЧФ РФ. «За висновками екологів, у разі реалізації російських планів, вже за десять років на курортах південного берегу Криму буде заборонено купання», – наголосив політик.

«Збільшення кількості кораблів та військової техніки Чорноморського флоту Російської Федерації – пряма загроза екологічній безпеці України. Вже сьогодні нагромадження нафтопродуктів навколо російських баз Чорноморського флоту в Криму у 180 разів перевищує гранично допустиму концентрацію», – підкреслив голова Кримської організації УНП.

За його словами, складається враження, що «Російська Федерація намагається одним пострілом убити двох зайців: збільшити свою військову присутність в Україні та знищити екологію Криму, аби позбутися найбільшого туристичного конкурента – південного берегу Криму», – підсумував ФОМУШКІН.

УНП, Крим

Читайте також: