УНП зібрала пропозиції щодо „перезавантаження” програми Кіровоградщини

Кіровоградська обласна організація Української народної партії зібрала та оприлюднила пропозиції для „перезавантаження” програми «Центральний регіон», що були подані на розгляд голові Кіровоградської обласної державної адміністрації. За словами голови обласної УНП Олександра Ратушняка, партійці опитали представників багатьох місцевих організацій, кіл (журналістів, істориків, філологів, краєзнавців, учителів та ін.) і просто окремих громадян.

Усі подані пропозиції умовно можна об'єднати у чотири блоки. Перший стосується „Положення про порядок перейменування об'єктів міської топоніміки”. Так у зв’язку з протиправними діями діючої топонімічної комісії та незаконним  перейменуванням вулиці Леніна на Дворцову пропонується припинити діяльність нинішнього складу міської топонімічної комісії, а також призначити нового голову міської топонімічної комісії, котрому в місячний термін необхідно подати на затвердження склад комісії згідно з новим «Положенням».

З нагоди 130-річчя заснування першого професійного Українського національного реалістичного театру розглянути питання встановлення групового пам’ятника корифеям театру на площі Кірова з перейменуванням її на майдан Корифеїв Українського театру, увічнення пам’яті ще не згаданих у топоніміці міста таких діячів театру, як М. Садовська-Барілотті, М. Садовський, П. Ніщинський. Також запропонувати до розгляду новоствореної топонімічної комісії пропозиції щодо перейменування вулиць обласного центру:

2-ий  блок пропозицій стосується відзначення у наступному році 130-річчя з дня заснування першого професійного Українського національного театру. 3 блок вносить пропозиції щодо відзначення 150-річчя (9 грудня цього року) від дня народження видатного українського мецената та громадсько-культурного діяча Євгена  Чикаленка. Остання група питань стосується вшанування жертв Голодомору 32–33 років та політичних репресій.

УНП, Новини з областей, Кіровоградська область

Читайте також: