Валентин Ткалич: Луганські «регіонали» хочуть ввести кримінальну відповідальність за зраду церкві Кіріла

Так голова Луганської УНП Валентин Ткалич прокоментував заклики депутата Луганської обласної ради від Партії регіонів, головного редактора телеканалу «ЛОТ» Леонарда Свідовскова повернути кримінальну відповідальність за зраду православній вірі.

Спілкуючись зі священиком УПЦ МП на Луганському обласному телебаченні, Свідовсков сказав наступне (цитую): «Я целиком на вашей стороне. И мы бы таких разговоров с вами, наверное, не вели лет так 107 назад, до 1905 года, когда вышел из православия — и уголовная статья! Вот тогда держава была истинно православной!».

«Заклики про повернення кримінальної відповідальності за зраду православ'ю, причому ми розуміємо, що мова йде виключно про Московський патріархат, викликали неабиякий резонанс у ЗМІ. Адже Свідовсковне просто депутат обласної ради, він офіційний спікер ПР у Луганській області, редактор, телеведучий, вустами якого партія говорить через свій телеканал», – констатує Ткалич.

«Прикметно,— додає голова Луганської УНП,— що подібні заяви мракобісів від влади, які мріють відкинути країну на 107 років назад і ввести кримінальну відповідальність за перехід в іншу віру, з'явилися після того, як у Москві розпочався збір підписів за проведення всенародного референдуму про возз'єднання Росії, України і Білорусі. І Церква Кіріла вже піарить референдум за возз'єднання «братів-слов'ян трьох республік» в єдиний «народ».

«Отже,— робить висновок представник об'єднання «Наша Україна»,— тільки-но прихильники «Русского мира» у Москві оголосили про референдум за возз'єднання, у Луганську вже чути ганебні заклики про кримінальну відповідальність за зраду церкві Кіріла і бажання жити за законами 1905 року, коли одна держава, один цар і один патріарх. Тобто православний народ України намагаються підвести до вибору: самі ви не виживете і повинні вибрати — або з Заходом, підтримуючим «сектантів», або з православною Росією».

Довідка. Підписання хартії про возз'єднання почалося 21 вересня, в чергову річницю перемоги на Куликовому полі. Автори ідеї вважають, що роз'єднання росіян, українців і білорусів було скоєно всупереч волі народу і тепер перешкоджає його вільному розвитку і благополуччю. Хартія відкрита для підписання всіма зацікавленими громадянами, організаціями та громадськими об'єднаннями. Вона містить звернення до президентів «трьох республік» з пропозицією про сприяння у підготовці та проведенні загального референдуму про возз'єднання народу і створення конфедерації.

Новини з областей, Луганська область

Читайте також: