Відставки Януковича не буде — Азаров

Відставки президента Віктора Януковича не буде, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров. Про це Азаров заявив в інтерв'ю низці закордонних ЗМІ, у тому числі російському «Першому каналу», коментуючи ситуацію в Україні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Відставки президента Віктора Януковича не буде, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Про це Азаров заявив в інтерв'ю низці закордонних ЗМІ, у тому числі російському «Першому каналу», коментуючи ситуацію в Україні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Проти чого протестуєте? Ви вимагаєте розібратися в діях правоохоронних структур? Ми сказали: ми згодні. Давайте разом будемо розбиратися. Ми публічно про це сказали. Ви хочете відставки президента? Ну, цього не буде. Це суперечить нашій Конституції»,— заявив прем'єр.

«Ви хотіли відставки уряду? Ну, будь ласка, ви винесли це питання на парламент. Це питання за всією процедурою було розглянуте парламентом, і уряд отримав вотум довіри»,— сказав він.

За словами Азарова, так завжди буває у цивілізованих країнах.

«Багатомільйонні демонстрації проходили в Італії, у Греції, вносилися проблеми довіри уряду в парламенти. І якщо уряд отримував цим вотум довіри, він продовжував працювати»,— зазначив прем'єр.

«Назвіть мені хоч один приклад у Європі, коли б під тиском якоїсь маніфестації уряд ішов у відставку неконституційним шляхом. Усі має здійснюватися у конституційний спосіб»,— додав Азаров.

За його словами, «якщо тверезо подивитися, то важко зрозуміти – а які зараз вимоги стоять у представників Євромайдану».

«Але в кожному разі уряд готовий обговорювати ці вимоги, він готовий до діалогу, але необхідно, безумовно, припинити силове протистояння»,— заявив Азаров.

Як відомо, опозиція та мітингувальники проти влади, у тому числі на Майдані Незалежності у Києві, неодноразово озвучували свої вимоги, серед яких: відставка уряду Миколи Азарова, дострокові перевибори президента й Верховної Ради.

Також вони вимагають позбавити президента «диктаторських повноважень» через повернення до конституційної реформи зразка 2004 року.

Крім того, опоненти влади вимагають звільнити політв'язнів, припинити насильство відносно мирних демонстрантів і гарантувати незастосування репресій до учасників демонстрацій, що висловлено у петиції культурної еліти «Завдання 5/12».

Дайджест

Читайте також: