Вирок екс-спікеру Криму підтверджує існування подвійних стандартів у судовій системі – УНП

«УНП вимагає перегляду однієї з найбільш резонансних корупційних справ над екс-спікером Верховної ради Криму Анатолієм ГРИЦЕНКОМ, яку суд Комунарського району Запоріжжя перетворив на звичайний фарс, що не має нічого спільного з судовим процесом та законністю», – заявив голова Кримської організації Української народної партії Олег ФОМУШКІН.

Так політик прокоментував рішення суду Комунарського району Запоріжжя засудити екс-спікера Криму Анатолія ГРИЦЕНКА до позбавлення волі строком на два роки з випробувальним строком на 2 роки.

ФОМУШКІН наголосив, що «вирок екс-спікеру Верховної Ради Криму – доказ наявності в Україні політики подвійних стандартів під час розгляду кримінальних справ щодо хабарництва, нецільового використання державних коштів та зловживанням службовим положенням вищих державних чиновників».

«Спершу ГРИЦЕНКА звинувачували у перевищенні влади на посаді керівника Ленінської райдержадміністрації за вилучення з користування військового радгоспу «Азовський» більш як 4,8 тисячі га. Проте в останній момент суд змінив статтю відповідальності на більш легку – халатність», – зазначив ФОМУШКІН.

Політик зауважив, що «позиція районного суду Запоріжжя фактично дала зелене світло всім українським корупціонерам». «Вкравши в держави десятки мільйонів гривень, вони можуть отримати лише дещо підмочену умовною судимістю біографію, а не заслужене покарання», – підсумував голова Кримської УНП.

УНП, Крим, Війна

Читайте також: