Влада уникає говорити про сімейне насилля

Доки  запорізька влада бореться з перемінним успіхом з тіньовими підприємцями та проблемами у сфері ЖКГ, зовсім мало робиться для того, аби допомогти  викрити латентні проблеми, які «успішно похоронені суспільством», бо ніхто не хоче виносити своє особисте сімейне життя на публіку, коли мова йде про захист жінок від домашнього насилля.

«Насправді, Запорізька область лідирує у  показниках сімейного насилля, її «обганяє»  столичний та Донецький регіон»,— розповідає юрист, заступник голови Запорізької Обласної організації, голова Мелітопольської міської організації, КРУШЕЛЬНИЦЬКА Тетяна.

За  словами юриста: «Українське суспільство  все ще залишається не с дуже прийнятним ставленням до такого роду питань, адже офіційна статистика не повністю відповідає дійсності. Жінки просто бояться приходити та звертатися у наш місцевий центр, де їм допоможуть волонтери, психологи та юристи. Вони думають, що за такий крок суспільство буде над ними знущатися». Але, разом з цим, вона зазначає, що «з кожним роком ситуація трохи покращується та все більше жінок звертаються до центру за допомогою».

«У  таких випадках треба боротися з  сусальними стереотипами, які найчастіше вказують на те, що коли жінку б’є  чоловік, то він її любить»,— розповідає пані КРУШЕЛЬНИЦЬКА,— «Це у корені неправильне ставлення, бо через таку «народну мудрість»   жінки повинні терпіти побої все життя!»

Читайте також: