Влада намагалась завадити форуму «ЄвроМайдан-Крим» у Сімферополі

Влада намагалась зірвати 8 лютого 2014 року у Сімферополі Всекримський форум громадсько-політичних ініціатив «ЄвроМайдан-Крим», закривши приміщення, де мав проходити форум. Коли активісти Євромайданів з усього Криму прийшли до Будинку офіцерів, то побачили, що усі двері зачинені. Проте оренда приміщення була оплачена заздалегідь та підписаний відповідний договір. Подейкують, нібито сам міністр оборони втрутився у цю справу, аби не допустити кримчан до їх приміщення.

Учасники форуму не розгубилися і колоною вирушили до представництва Президента України в Криму й провели захід просто неба. Під час ходи лунали гасла: «Слава Україні!», «Крим це Європа!», «Банду геть!».

Групка маргіналів з Партії регіонів, партії «Руська єдність», Компартії України з партійною символікою та плакатами проти Євромайдану намагалися завадити проведенню заходу, вигукуючи україноненависницькі гасла. Голова Кримської організації Української Народної Партії Олег Фомушкін заявив:  «Поки при владі Янукович про зміну системи і годі думати. Зміна системи влади повинна відбуватися через перевибори Президента та українського парламенту».

У роботі форму взяли участь близько 300 представників кримських організацій Української Народної Партії, Конгресу українських націоналістів, Руху, громадських організації та Меджлісу кримськотатарського народу.  Учасники кримського форуму ухвалили резолюцію, в якій є вимога про розпуск парламенту автономії, який, на думку учасників форуму, дестабілізує суспільно-політичну ситуацію у Криму, й притягнення до відповідальності депутатів, що робили сепаратистські заяви.

Новини з областей, Крим

Читайте також: