Закарпатська УНП запалила свічки скорботи в пам'ять про безневинних жертв геноциду

Сьогодні, у день 78-ї роковини Голодомору 1932–33 років, в обласному центрі Закарпаття представники Української народної партії взяли участь в скорботних заходах з вшанування безневинних жертв тоталітарного комуністичного режиму.

Вшановуючи  пам'ять, учасники зібрались біля пам’ятника Репресованим в Ужгороді, де відбувся мітинг-реквієм з покладанням квітів. Після чого представники різних політичних та громадських організацій краю згадували жертв загальнонаціональної трагедії, висловлюючи скорботні промови. «Україна повинна бути вивільнена від діяльності комуністичної партії, адже в результаті злочинної політики комуністів загинули мільйони людей. У нелюдський спосіб комуністичні керманичі намагалися примусити селян до колективізації. Прикладом цього є спогади останніх живих свідків Голодомору, які увічнені у проекті «Жива спадщина». Тому, ми й надалі продовжуватимемо всіляко висвітлювати імена винуватців та вшанувати загиблих жертв Геноциду»,— зазначив у своєму виступі голова Управи Закарпатської УНП Павло Зуєв.

Церемонія вшанування продовжилась пам’ятною ходою до пл. Євгенія Фенцика (Театральна), з покладанням свічок біля пам’ятника А. Волошину. Після чого, у пам'ять про довго замовчувану всенародну трагедію українців, учасники урочистостей виклали свічками на перехресті вулиць Корзо та Волошина напис «Голод 32 — 33».

Насамкінець, організатори дійства закликатимуть всіх охочих переглянути показ фільму «Голод – 33» в ужгородському кінотеатрі «Ювентус».

УНП, Закарпатська область

Читайте також: