Запоріжжя. Питання захисту тварин поставлено на новий рівень

«Нарешті питання з приводу захисту безпритульних тварин у Запоріжжі отримало друге життя»,— розповідає голова Мелітопольської міської організації УНП, юрист, Тетяна Крушельницька.

«Тепер питання дворових чотириногих друзів постало з попелу на юридичному рівні»,— наголошую пані Крушельницька.— «Адже у нашій країні все те, що стосується бездомних тварин – дуже слабо прописано згідно з літерою закону».

За словами юриста: «У цивілізованих державах Європи подібні питання набагато краще висвітлюються у різних законодавчих актах та служби, які забов’язані слідкувати за виконанням тих норм, працюють набагато гармонічніше. У них, коли відбувається акт насилля над твариною, відповідні служби реагують майже миттєво». «Але»,— як зауважує активістка УНП,— «Україна до цього історичного моменту не могла навіть розробити чіткий план, виконання б якого позбавило суспільство від засилля догахантерів».

«Тепер кожний громадянин у випадку, коли став свідком жорстокої поведінки до тварин, може звернутися за спеціальним номером телефону, де йому допоможуть не тільки порадою, а й розкажуть про те, як домогтися справедливого покарання для «фанатів» сцен жорстокості»,— ділиться думками юрист. «Тепер всім тим нелюдам буде більш проблематично досягти своєї кінцевою цілі та вийти сухим з води».«Подібні зміни чекали зоозахисники зі всієї України»,— додала наостанок вона.

Запорізька область

Читайте також: