Житомирська УНП: Владі не потрібні ані сучасна медицина, ані здорова нація

«На межу виживання ставить медичну галузь області, зокрема, та України, загалом, політика державної влади»,— про це заявив заслужений лікар України, завідувач хірургічним відділенням Чуднівської районної лікарні, депутат Житомирської обласної ради, голова Чуднівської районної організації УНП Богдан СМЕТАНЮК, виступаючи на сесії Чуднівської районної ради.

За його словами, «в минулі роки влада фінансувала зарплату медичних працівників, утримання лікувальних закладів, енергоносії, незначні кошти виділялись на харчування, медикаменти». «За останні два роки Верховна Рада з подачі Міністерства фінансів приймає бюджет з дефіцитом 2–2,5 млн гривень на зарплату по кожному  району,— зауважив СМЕТАНЮК, додавши, що «ці кошти забрані на всім прісновідомі «соціальні ініціативи», а керівникам лікувальних установ пропонують скорочувати медичних працівників, мотивуючи це недофінансуванням медичної галузі». Навівши для порівняння той факт, що «у Німеччині на медичну галузь щорічний  бюджет – 260 міліардів євро, а в Україні — 6 794 501 000 гривень, або — 679 450 100 євро382 рази менше від Німеччини)», СМЕТАНЮК підсумував: «Складається враження, що нашій владі не потрібні ані сучасна медицина, ані здорова нація».

Представник УНП закликав керівників району, депутатів усіх рівнів допомогти вижити в сьогоднішній час центральній районній лікарні, сільським медичним закладам, підтримавши їх не тільки морально, а і матеріально.

Одноголосно було прийняте рішення скликати позачергову сесію районної ради, присвячену цьому питанню.

УНП, Житомирська область

Читайте також: