Житомиряни взяли участь у Хресному ході на честь Дня Хрещення Руси-України

Багатотисячний Хресний хід Української Православної Церкви Київського Патріархату на честь відзначення Дня Хрещення Руси-України цьогоріч відбувся вже вчетверте.

«Святкові заходи розпочались із урочистої Божественної літургії у Володимирському патріаршому кафедральному соборі, після чого Хресний хід рушив до пам’ятника Хрестителю Руси святому Володимиру Великому»,— розповіла учасниця заходу, представниця Житомирської міської організації УНП, Ангеліна НЕСТЕРОВА. За її словами, «участь у цьогорічній ході взяло понад 20 тисяч осіб, а довжина Хресного ходу від голови до кінця колони склала понад кілометр».

Після завершення молебню біля пам’ятника князю Володимиру Патріарх Філарет звернувся до присутніх зі словом повчання. Він закликав усіх утверджувати християнську мораль у особистому і суспільному житті, любити Бога і Україну. Також Патріарх наголосив на необхідності об’єднання православ’я в Україні та створення єдиної Помісної Православної Церкви. «В Україні є Помісна Церква – це наша Церква. Але ми впевнені, що у свій час буде подолане розділення, і Українська Церква буде не лише Помісна, але і єдина», – сказав Святійший Владика.

Житомирська область

Читайте також: