Громадськість Чкрнігова відзначила пам'ять Великого Кобзаря

9 березня 2013 року громадськість міста Чернігова урочисто відзначила 199 років із дня народження Тараса Шевченка. Традиційно захід пройшов біля найкращого в Україні пам’ятника молодому Кобзареві на Валу.Ведучий урочистого зібрання, голова Чернігівської обласної організації Української народної партії, народний депутат 4-го скликання Володимир Ступак повідомив, що громадське вшанування батька Української нації в Чернігові об’єднало представників Української Народної партії, ВО «Свобода», «УДАР» та громадських організацій на чолі з «Просвітою» імені Тараса Шевченка.

Він підкреслив, що наступного року відбудеться визначна історична подія – 200 років із дня народження Кобзаря. Він закликав громадськість області невідкладно створити громадський оргкомітет із відзначення цієї події, щоб координувати заходи партій і громадських організацій.

Також Ступак нагадав громаді, мотивуючи особливу честь і відповідальність за гідне вшанування Великого Кобзаря, що в Україні тільки Черкащина і Чернігівщина найбільше історично пов’язана з батьком Української нації. Саме через Чернігівщину пролягав останній шлях Тараса до Чернечої гори у Каневі.

Чернігівська поетеса, просвітянка, член УНП Надія Галковська представила громаді свій новий вірш «До Тараса».

Інший просвітянин, журналіст, заступник голови обласної організації УНП Сергій Соломаха підкреслив, що в умовах, коли нинішні можновладці намагаються утримати владу та неправедні статки шляхом стимулювання роз’єднання та взаємопоборювання української опозиції, ідеї Великого Кобзаря можуть і повинні об’єднати й консолідувати український народ. Він закликав бути пильними, щоб «не приспали, лукаві, і в огні її, окраденую, не збудили…»

Учасники урочистого заходу поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка і співали без фонограми та професійного хору «Заповіт», «Реве та стогне Дніпр широкий» та повний текст Українського державного гімну.Пам’ятайте заклик Великого Кобзаря: «Борітеся – поборете!»

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image