КУШНІРУК застерігає від «поганих» боргів

«Нові «погані» борги України можуть обернутися катастрофою для національної фінансової та економічної системи, і особливо для стабільності національної валюти»,— застерігає експерт з економічних питань, член Центрального Проводу Української народної партії Борис КУШНІРУК. Так він відреагував на повідомлення НБУ про суттєве минулорічне зростання валового зовнішнього боргу України (на $8,9 млрд). Експерт також підкреслив, що «високий зовнішній борг негативно відіб’ється на гаманці кожного пересічного українця».

«Борги України особливо загрозливі на фоні передчуття нової кризи в США та Єврозоні»,— вважає представник УНП. Пояснюючи свою думку, КУШНІРУК зазначив, що «як тільки в умовах кризи кредитори захочуть повернути свої кошти, на ринку різко зросте пропозиція гривні, а отже вона різко подешевшає». Крім того, «великі монополії на ринках харчових продуктів та брак власного виробництва, можуть спровокувати швидке зростання ціни на товари з основного споживчого кошику»,— зазначив експерт.

Для зниження загрози представник УНП порекомендував «розвивати внутрішнє виробництво й споживання». «Замість оплати імпортних товарів і послуг та  вливання у неефективні застарілі сектори економіки, запозичені кошти необхідно спрямовувати у сектор малого бізнесу, виробництва основних товарів і послуг»,— переконує він. Також він пропонує «обмежити державні закупівлі у іноземних компаній на користь українських аналогів».

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image