КУШНІРУК звинуватив Податкову в «імітації бурхливої діяльності» і дав «наводку»

«Імітацією бурхливої діяльності» назвав експерт з економічних питань, член Центрального Проводу Української народної партії Борис КУШНІРУК потуги податкової поповнити бюджет за рахунок репетиторів, гувернанток і аналізу рекламних оголошень. «Реально великі гроші — кошти великого капіталу — ховаються від податків в «офшорних зонах»»,— заявив він.

Представник УНП назвав три кроки, які дозволять збільшити надходження податків і вирішити проблему «тіньової економіки».

По-перше. Треба створити такі умови, коли громадянам буде вигідніше платити податок, ніж ухилятися від нього. Таку систему пропонувала УНП у поправках до податкового кодексу, коли передбачалося, що при доході до 100 тис. грн. на рік будуть сплачуватися лише соціальний внесок, при доході до 300 тис. грн. соцвнесок і фіксований єдиний податок, при доході до 1 млн. грн. на рік — 5% від обороту і при доході до 2 млн. грн. на рік — 7% від обороту.

По-друге. На законодавчому рівні потрібно заборонити закупівлю товарів і послуг державою, або компанією з державною часткою власності у фірм, які «сплачують» податки у офшорах.

По-третє. Необхідно переглянути деякі міждержавні угоди, зокрема з Кіпром щодо уникнення подвійного оподаткування.

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image