Рівне: «В області мав бути введений «надзвичайний стан»

«Рівненська обласна організація  УНП  відправила  керівництву області офіційний запит на отримання публічної інформації, у якому просить повідомити, чому на Рівненщині не було введено «надзвичайний стан», які заходи по організації роботи рятувальних служб було вжито та який річний бюджет спец-фонду з ліквідації наслідків стихійного лиха»,— повідомив прес-секретар обласної організації УНП Олександр Джигирей.

«Оголошення надзвичайного стану і звернення по допомогу до уряду дозволило б залучити кошти з резервного фонду Кабміну, що в  умовах жорсткого недофінансування дорожніх служб дозволило б значно оперативніше реагувати на стихійне лихо»,— коментує він позицію обласної організації УНП.

 

«Небажання керівництва області забезпечити нормальну життєдіяльність людей привела до того, що  цілі  райони, сотні сіл, тисячі людей були відрізані від світу, що  становило реальну загрозу життю й здоров'ю мешканців області»,— підводить підсумок Рівненська обласна організація УНП.

Текс запиту:

ЗАПИТ

на отримання публічної інформації

 

Розпорядник інформації: Рівненська обласна державна адміністрація (33028, м. Рівне, майдан Просвіти, 1).

Кому: голові РОДА Берташу В. М.

Від кого: Рівненської обласної організації

Української Народної Партії

(33028, м. Рівне, вул. С. Петлюри, 1),

голови РОО УНП Ніколіної С.В.

19 грудня 2011 р.

Вих. № 42-Г/2012

Шановний Василю Михайловичу!

 

Як відомо, з 11 грудня територією Рівненської області рухався південний циклон, який спровокував посилення вітру до 15–22 м/с. Поривчастий вітер ускладнився сильними снігопадами, а сильні хуртовини практично паралізували транспортне сполучення з окремими районами області. У зв’язку з цим, у період з  11-го по 15-те грудня 2012 року на території Рівненської області було оголошено штормове попередження.

Всього за 5 годин перманентної заметілі шар снігового покриву сягав висоти 50 см, що в свою чергу унеможливило пересування сільських мешканців зі своїх осель до магазинів та робочих місць. Діти не ходили до школи. Подекуди цілі села були практично ізольовані від зовнішнього світу. Вантажівки з продуктами харчування та автомобілі швидкої медичної допомоги через нерозчищені дороги не змогли дістатися до місця призначення.

Надзвичайно складні погодні умови призвели до аварій на дорогах і падіння збитого снігу з дахів, що було небезпечно для пішоходів. Видимість на дорогах значно погіршала. З 13 по 15 грудня, температура повітря суттєво знизилася до 6–10 градусів морозу. На дорогах і тротуарах утворилася ожеледь.

Одразу після оголошення штормового попередження ДАІ рекомендувала водіям під час ускладнення погодних умов утриматися від поїздок на особистому транспорті.

Крім того, рясні снігопади у Рівненській області призвели до того, що через перевантаження снігом покрівлі двоповерхового житлового будинку в Острозі частково обвалилася покрівля площею 100 м2. Як повідомила прес-служба МНС, жителів 8 квартир, а це 24 людини, тимчасово відселили до родичів.

Як відомо, у випадку стихійного лиха значних масштабів держава може оголосити в певних районах надзвичайний стан. Погода завдала значної шкоди низці районам Рівненщини та порушила нормальну життєдіяльність населення.

За таких умов Рівненська обласна державна адміністрація на підставі експертного висновку МНС, мала б оголосити про введення на території Рівненської області або в певних її районах «надзвичайного стану».

 

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», Рівненська обласна організація Української Народної Партії

просить повідомити:

  • чому в області не було введено «надзвичайний стан»;
  • які заходи по організації роботи рятувальних служб було вжито;
  • який річний бюджет спец-фонду з ліквідації наслідків стихійного лиха.

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», відповідь на запит прошу надати у п’ятиденний термін.

Відповідь можна надати:

— поштою (33028, м. Рівне, вул. Гарна, 10-а, кв. 26);

— електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

З повагою,

Голова Рівненської обласної

організації УНП

Новини з областей, Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image