РІВНЕНЩИНА. Острозька районна рада не погодила будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС

«Острозька  районна рада не погодила будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС. Утім, через перевагу лише в один голос на наступній сесії райради, його знов намагатимуться протягнути»,— повідомляють в Рівненській обласній організації Української народної партії. УНП закликає своїх прихильників та інші політичні сили не допустити прийняття цього ганебного рішення.

Вчора, 4 серпня, відбулася сесія Острозької районної ради, на порядок денний якої виносився проект рішення «Про погодження будівництва енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС (ядерних установок типу В-392)». Рівненська обласна організація УНП пікетувала сесію з вимогою до депутатів не голосувати за погодження добудови ХАЕС.

За  результатами голосування, дане рішення  не набрало потрібної кількості  голосів і прийняте не було. Не голосували депутати з фракції Української Народної Партії, ВО «Свобода» та НСНУ.

Як  показав підрахунок голосів, для  прийняття даного рішення не вистачило  всього одного голосу. Це означає, що питання  про добудову ХАЕС виноситиметься на наступну сесію Острозької райради. І щоб забезпечити необхідну кількість голосів, не виключено, що лобісти добудови ядерних енергоблоків, а саме голова Острозької райради Рустам Хутиз разом з керівництвом ХАЕС, здійснюватимуть тиск на районних депутатів.

Довідково. Верховна Рада може прийняти Закон про добудову ХАЕС виключно із погодженням про розташування блоків з органами місцевого самоврядування. А такого погодження вже кілька місцевих рад Рівненщини не дали. І, до речі, жодна ще не дала такого погодження.

24 червня цього року Острозька  міська рада вже прийняла рішення  не погодити будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС та направити дане рішення Верховній Раді України. Контроль за виконанням рішення доручили постійній комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, законності та правопорядку.

Рівненська  обласна організація УНП проводить  потужну інформаційну кампанію проти  добудови ХАЕС. В рамках кампанії відбувається збір підписів, розповсюдження інформаційних  матеріалів. Активісти УНП беруть участь в громадських слуханнях. 31 липня обласна УНП ініціювала піший хід районами Рівненщини проти будівництва. Наразі в Острозькому районі проходить екологічне таборування противників забудови.

Рівненська область, Хмельницька область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image