РІВНЕНСЬКА міська та обласна вдала відмовилися від георгіївських стрічок

Цьогоріч 9 травня у Рівному обійшлося без червоних прапорів. Так званого прапору перемоги не було вивішено на жодній адміністративній будівлі.

Після урочистого покладання вінків та квітів до пам’ятника «Загиблим за Україну» за участю керівництва облдержадміністрації, облради, Рівненської міськради, військовослужбовців 13 Армійського корпусу та політиків, колона рушила вулицею Соборна від парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка до військового меморіалу кладовища «Дубенське».

Єдині, хто прикріпив до свого одягу „Георгіївські стрічки”, були представники Партії регіонів. Проте ані голова Рівненської облдержадміністрації (член ПР), ані його заступники вчепити на себе символ російської імперії не ризикнули.

Нагадаємо, напередодні 9 травня через протести рівнян Рівненський міськвиконком скасував акції „Георгіївська стрічка”, відтак кожен чиновник міської влади на чолі з міським головою Володимиром Хомком урочисто почепили на себе синьо-жовту стрічку як символ пам’яті жертв злочинних режимів у роки Другої світової війни.

— Ми прекрасно розуміємо, що другу світову війну розв’язали Гітлер і Сталін, тож логічно було б не святкувати у цей день загибель 20 мільйонів українців, а вшанувати їх світлу пам’ять біля пам’ятника „Загиблим за Україну”, що ми й робимо,— наголосив представників Рівненського міськвиконкому Андрій Солощук.Як і анонсувалося, 9 травня Рівненська міська організація УНП провела акцію «Обміняй георгіївську стрічку на жовто-синю!». Мотивом для цого стали спекуляції з боку деяких проросійських організацій на кшталт «Русское единство» та «Русский блок», які привезли на територію України чималу партію рулонів згаданих вище стрічок.

На фото зображено, як рівняни підходять за міняють Георгіївські стрічки на синьо-жовті.

Своєю акцією 9 травня Українська Народна Партія мала на меті роз'яснити мешканцям обласного центру те, що Георгіївська стрічка нічого спільного з подвигом наших співвітчизників не має. А є лишень політтехнологією на озброєнні російських спецслужб.

Активісти УНП роздавали рівнянам листівки, у яких розповідалося про те, що українців знищували як під гітлерівським, так і радянським прапорами. В листівках також було обліковано фотознімки на яких зображено німецьких та радянських агресорів на спільному параді в Бресті 22 вересня 1939 року.Сьогодні у Рівному ветерани УПА також почули на свою адресу слова вдячності та поваги. Рівняни дарували їм квіти та бажали довгих років життя.

Крім того, на майдані Незалежності було розміщено намети, на яких було прикріплено транспаранти із написами: «9 травня – День пам’яті жертв злочинних режимів», «9 травня – День перемоги Колими над Бухенвальдом», «Вояки УПА – визнані герої Другої світової», «Геть червоні прапори з території України» та ін.Українська Народна Партія висловлює щиру подяку та шану ветеранам Другої світової війни, які у складі Червоної армії та УПА зі зброєю в руках боронили українську землю як від фашистських, так і від більшовицьких окупантів. Прощення не може бути лише тим, хто у складі НКВД нищив українців, а нині гордо називає себе фронтовиком.

Правда переможе!

Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image