ШОВКОШИТНИЙ: «Незалежні» гілки влади об’єднались, щоб «кинути» чорнобильців»

«Влада шукає можливості для невиконання судових рішень щодо виплати пенсій учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС»,— заявив громадський діяч, ліквідатор аварії на ЧАЕС, заступник голови Української народної партії Володимир ШОВКОШИТНИЙ, коментуючи конференцію Вищого адміністративного суду щодо «проблемних питань застосування законодавства, пов’язаного із соціальними виплатами пільговим категоріям громадян в Україні», яка сьогодні відбувається у Вінниці.

Окрім того, він стверджує, що «сама по собі ця нарада демонструє всю суть авторитаризму, коли «незалежна» гілка влада диктує іншій «незалежній» гілці, що робити».

«Чорнобильці, яким припинили  виплачувати допомогу, почали масово звертатися до суду, і у двох третинах випадків, суд задовольнив їхні позови»,— зазначив ШОВКОШИТНИЙ. Він нагадав: «З огляду на це, Верховна Рада спробувала зробити виплати за судовими рішеннями необов’язковими спробувала зупинити дію законів, відповідно до яких ці виплати нараховувались, але отримала у відповідь масову акцію громадянської непокори, ледь не штурм парламенту». Тому тепер, за словами представника УНП, «незалежні» гілки влади вирішили об’єднатися у пошуку іншого способу для невиконання судових рішень».

Водночас ШОВКОШИТНИЙ пропонує замість «шукати «обхідних шляхів» в законодавстві, скоротити витрати на державний апарат і комфорт самих високо посадовців».

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image