СУМИ. Активісти Російської общини ганьбили Мазепу, а разом з ним і Шевченка

Презентована в Сумах книга «Соборна думка про Мазепу», яку представив активіст Російської общини з Полтави Юрій ПОГОДА, ганьбить ім’я українського  гетьмана. Про це заявляють у Сумській обласній організації Української народної партії. Презентація відбулася в актовому залі Сумського єпархіального управління Української православної церкви Московського патріархату.

«Книга, видана в Харкові коштом невідомої приватної особи, по суті є збіркою негативних думок про гетьмана Мазепу, переважно російських істориків,— говорить голова управи обласної організації УНП Віталій ВОЛОЩУК.— У ній представлені й українські автори, відомі проросійськими поглядами: Петро ТОЛОЧКО, Олександр КАРЕВИН, Олесь БУЗИНА. Є в списку й науковець СумДУ Наталія КУРАСОВА».

Політик зауважив, що «представляючи збірку як об'єктивну думку про українського гетьмана, Юрій ПОГОДА наприкінці назвав Мазепу і його прибічників «демонічним явищем», а потім ще й негативно висловився про Тараса Шевченка і взагалі про поняття «Україна».

«Не виключено, що такі презентації під егідою служителів московської церкви пройдуть по всій країні, адже влада нині не переймається антиукраїнською пропагандою подібних активістів»,— прогнозує представник УНП.

Сумська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image