СУМИ. Шахрайські схеми загрожують місту комунальним колапсом

«Переможцем конкурсу на надання  комунальних послуг у Сумах став комунальний  ЖЕК без штату, обладнання та грошей. Тепер місто на межі відключення ліфтів та електроенергії»,— про це повідомив голова управи обласної організації Української народної партії Віталій ВОЛОЩУК.

За його словами, «щоб уникнути комунального колапсу новоутворене підприємство потребує щонайменше 2,5 млн. грн з міського бюджету». Утім на останній сесії міськради депутати відмовились надавати такі кошти.

Представник УНП розповідає, що «віднедавна у  Сумах на зміну приватним ЖЕКам прийшов єдиний комунальний ЖЕК – «Сумижитло». «На думку міської влади, це підприємство повинно стати і балансоутримувачем житлового фонду, і прикладом обслуговування житла. У планах єдиного комунального ЖЕКу також розбудова мережі сервісних центрів, де швидко якісно і «з посмішкою на вустах» прийматимуть заявки; створення call-центрів, де оператори визначатимуть планова чи аварійна заявка, і тому подібні дива»,— зазначає ВОЛОЩУК. Але наразі, за словами партійця, «попри свою перемогу у конкурсі й амбітні плани на майбутнє, це підприємство не має ні штату, ні досвіду, ні матеріальної бази».

«Підозрюючи, що новоутворене підприємство насправді є злодійською схемою залучення і відмивання коштів, депутати міськради відмовились надавати новому підприємству кредит з міського бюджету на суму 2, 5 млн.грн, а також кошти на закупівлю техніки, меблів, телекомунікаційного обладнання»,— розповідає ВОЛОЩУК. Тож, він висловлює побоювання, що «замість комунального раю на Суми очікує справжнє пекло».

Новини з областей, Сумська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image