Світлана НІКОЛІНА: «Прийняття Закону про мови – крок до зникнення держави»

Намагання прийняти скандальний закон про мови є ніщо інше як черговий крок до зникнення України як держави. Це не політична страшилка Партії регіонів, а тема над якою серйозно працюють цілі інститути.

Таку точку зору висловила голова Рівненської обласної організації Української Народної Партії й очільниця обласної «Просвіти» Світлана Ніколіна під час круглого столу на тему: «Про дотримання конституційних гарантій щодо розвитку української мови як державної», який відбувся 25 липня в конференц-залі Рівненської обласної ради.

На думку Ніколіної, російськомовні українці не уповноважували Колесніченка і Ківалова ініціювати прийняття цього законопроекту, отже геополітично він вигідний лише з точки зору російського інтересу.

Що ж до російськомовних українців, то під час чемпіонату Євро-2012 вони показали себе щирими патріотами. Усіх брали завидки як вони співають гімн та масово їздять з державними прапорцями на авто. Крім того, кожен із учасників круглого столу мав можливість внести свої пропозиції до резолюції, яка була прийнята по засершенні заходу.

«Забезпечити безумовне дотримання статусу української мови як єдиної державної всія ма органами державної влади і місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, суб’єктами господарської діяльності незалежно від форм власності, cтворити робочу групу при Рівненській обласній раді з функціями контролю за дотриманням чинного законодавства в мовній галузі»,— такі пропозиції були озвучені Ніколіною.

В обговоренні також взяли участь депутати обласної ради; керівники профільних управлінь облдержадміністрації; представники вищих навчальних закладів, громадських організацій; представник Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України та Духовної Ради України в Рівненській області.

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image