Дніпропетровськ. У сквері Чорновола відкрили меморіальний камінь

24 грудня у Дніпропетровську було урочисто відкрито меморіальний камінь, встановлений у сквері ім.. Чорновола за ініціативою та на кошти Української народної партії та Всеукраїнського об’єднання ветеранів. Мітинг відкрив  Голова Дніпропетровської організації  УНП Анатолій Сокоринський.

Він наголосив, що, на жаль, в Дніпропетровську ще немає пам’ятника національному героєві, на відміну від численних ідолів катів українського народу. Голова обласної УНП підкреслив, що зараз Чорноволу було б 74 роки, «а це – вік зрілості для політика». Народовець коротко нагадав про життєвий шлях В’ячеслава Максимовича, особливо підкресливши, що він міг би стати Президентом, якби не розкол національно-демократичних сил, у зв’язку з чим закликав до єдності і повідомив, що переговори УНП з іншими правими партіями про об’єднання просуваються.

Відповідальність  за загибель В. Чорновола політик  поклав на ворожі українському народу сили.

Член проводу  ДОО УНП та один з засновників  РУХу І.Шулік поділився своїми  спогадами про сумісну працю  з Чорноволом. Він теж наголосив на його трагічній загибелі, нагадавши, що В’ячеслав Максимович був не першим: «Зараз вимагають назвати замовників вбивства Гонгадзе, хоча всім ясно, хто замовник – і мовчать про трагічну долю нашого побратима Бойчишина»

Дніпропетровська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image