У Херсоні відбувся мітинг «Ні — мовному розколу України!»

Сьогодні в Херсоні за участю громадських та партійних організацій, серед яких Українська Народна Партія, Українська платформа “Собор”, КУН, Свобода, Батьківщина, Фронт змін, НРУ відбувся мітинг «Ні — мовному розколу України!».

Учасники акції обурені діями Верховної Ради України. На заході присвяченому  захисту української мови було приняте рішення про чергування у наметах партійних та громадських організацій до вирішення питання Президентом України. Перед присутніми виступив Голова ХОО УНП Тарас Дідух, який доповів про акцію обласної організації УНП «Захистимо українську мову – збережемо державу», зачитав звернення до Президента України і закликав всіх підписати це звернення. «Пане Президенте, Ви гарант єдності держави та її безпеки. Вимагаємо не підписувати антиконституційний мовний закон»,— закликав Тарас Дідух.

Проблему захисту регіональних мов є надуманою. Подібні законопроекти працюють на розкол держави, знищення української мови та української культури. Окремі політичні сили відволікають  увагу людей від економічних та соціальних проблем,   граються в небезпечні ігри і створюють галас навколо неіснуючої проблеми. «Партія регіонів діє не чесними, бандитськими методами, знаючи, що депутати від національно-демократичних сил ніколи не опускаються до їхнього рівня. Я закликаю не захищатися, а наступати. Це наша земля, наша держава і наша мова» — закликала Голова ХОО «Українська платформа “Собор” Наталя Возаловська.

«Херсонці кажуть Ні ліквідації України»,— говорили надписи на плакатах. Атмосфера на мітингу була патріотичною, болючою, небайдужою і дружньою. Організатори домовились про узгодження подальших дій виходячи із ситуації, яка складеться у України.

Херсонська область, Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image