У Святошинському районі Києва школярі зустрілися з ветеранами руху за Незалежність України

1 грудня голова Святошинської районної організації Української народної партії Віктор ТКАЧЕНКО, разом з активістом та ініціатором руху за Незалежність України Ольгою ПШЕНИЧНОЮ зустрілися зі школярами загальноосвітньої Київської школи № 222 з нагоди 20 річниці референдуму за Незалежність. Ветерани становлення Української держави поділилися спогадами про ті буремні роки, коли за колоніальної УССР тисячі українців боролися за здобуття волі для своєї країни та народу.

Зокрема, Віктор ТКАЧЕНКО розповів школярам як це було у районній раді Святошинського району Києва у 1990-х, коли він був депутатом районної ради. «Тоді, після ГКЧП, – згадує політик, – наша депутатська демократична група підготувала звернення до Верховної Ради з вимогою негайного прийняття Акту про незалежність України. Нам вдалося це звернення прийняти, і, згодом, з трибуни Верховної Ради, це звернення було прочитане народним депутатом від нашого району Валерієм ІВАСЮКОМ. Думаю, що наше звернення було також тою краплею, яка переважила терези українського парламенту на бік Незалежності», – зазначив голова Святошинської районної організації УНП.

На  «десерт» Віктор ТКАЧЕНКО виконав власні пісні та пісні тих часів, якими народні барди пробуджували український народ від колоніальної сплячки.

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image