В запорізькій школі першокласники вчаться з нетбуків

З початком нового навчального року у  деяких школах Запорізької області  окрім омріяних комп’ютерних класів втілилися у життя і новаторські  ідеї. В одній зі шкіл міста з’явився клас першачків з нетбуками замість  звичайних підручників.

«Така тенденція щодо модернізації учбового процесу дуже позитивно відображається на успіхах дітей та їх зацікавленості у навчанні»,— коментуючи ситуацію, ділиться думками вчитель за фахом, член Запорізької обласної організації Української народної партії Земфіра ЄФРЕМОВА.

Проте, за її словами, «такий підхід до справи, особливо для учнів початкової школи може негативно вплинути на здоров’я дитини, тому тут головне правило: «не нашкодити благими намірами» і його треба виконувати завдяки дозованому використанню комп’ютерних технологій».

«Ледь не у кожному  місті лежить на столі в мерії  подібний проект модернізації учбового процесу, але влада не має коштів на її реалізацію, тому батьки змушені  оплачувати такі програми самостійно»,— розказала пані ЄФРЕМОВА. «Тож хоча ідея прогресивна та підтримується самими батьками, поки що це скоріш виключення з правил, аніж рядовий випадок»,— зазначає вона.

«Але  ситуація може змінитися при умові  того, що влада перестане кожного  року друкувати підручники на новий  лад та витрачати бюджетні кошти на передруковку книжок то української, то російською мовами»,— наголошує пані ЕФРЕМОВА та додає, що коли «постаратися та модернізувати більшу частину шкіл хоча б частково за бюджетний кошт, то це у майбутньому потім окупиться».

Запорізька область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image