Валентин Ткалич: Луганські «регіонали» закликають спостерігачів порушувати закон

У Луганську спостерігачів від ПР закликають агітувати в день виборів і заповнювати «пам'ятки» для можливого зриву виборів. Про це повідомили в Луганській обласній організації Української народної партії.

«Вчора в Артемівському райвиконкомі міста Луганська відбувся семінар для спостерігачів, які представлятимуть Партію регіонів на виборчих дільницях,— розповіли партійці.

Як стало відомо з неофіційних джерел, Партію регіонів представлятимуть по три спостерігача на кожній дільниці 104-го виборчого округу: від Партії регіонів, від кандидата в нардепи від ПР Володимира Гончарова та від Партії пенсіонерів.

У семінарі також взяв участь голова Артемівської райвиконкому Луганська Іван Логвиненко, який  нагадав, спостерігачам, щоб «не забували, що працюють на Партію регіонів, яка платить вам гроші». І додав: «Тому ви повинні зробити все для перемоги нашого кандидата. Ви, а також ваші рідні, близькі та друзі повинні проголосувати за Гончарова».

Присутня на заході юрист Яна Мельник закликала спостерігачів до відкритої агітації в день виборів: «Ви пояснюйте людям, що графи «проти всіх»у бюлетенях більше немає. Якщо людина хоче проголосувати проти всіх, кажіть їй, щоб голосував за Гончарова»,— заявила вона.

Спостерігачам за роботу пообіцяли заплатити по 30 доларів. Однак щоб отримати ці гроші, спостерігач повинен здати в штаб не тільки копію протоколу, але і «Пам'ятку-звіт за результатами спостереження в день голосування». Кожному спостерігачу вручать таку обов'язкову форму, в якій слід відзначати наявність або відсутність порушень у день голосування. Акти про порушення спостерігачі можуть становити тільки по команді із штабу.

За словами спостерігачів, такі пам'ятки дуже зручні, на їх основі можна складати акти про порушення після підрахунку голосів. І тільки у випадку, якщо результат виборів на дільниці штаб не влаштовує, порушення будуть підніматися, і вибори на дільниці можна буде визнати не дійсними.

«Отже, ці вибори, мабуть, увійдуть в новітню історію України як антидемократичні, з чисельними порушеннями з боку провладних сил, а саме — застосування адмінресурса, агітація під час виборів, брудні піар-технології, підкуп, шантаж, наклеп, тиск»,— резюмував голова Луганської УНП Валентин Ткалич.

Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image