Закарпатці продовжують активно підписуватись проти прийняття мовного закону

На Закарпатті, за ініціативи активістів Закарпатської обласної організації Української Народної Партії (УНП), триває другий етап  масштабної акції зі збору підписів громадян під вимогою зняти з розгляду законопроект «Про засади державної мовної політики», як такий, що розколює українське суспільство.

«Акція під гаслом — «Рятуй українську мову сьогодні, бо завтра буде пізно!», розпочалась з обласного центру і триватиме до кінця червня, охоплюючи міста та села Закарпаття», — повідомили організатори акції.

Закарпатці охоче ставлять автографи під мовною петицією, після чого, отримують від організаторів символічну відзнаку  – синьо-жовту стрічку.

За попередніми підрахунками, під час збору підписів в Ужгороді, УНП назбирала близько 3-ох тисяч волевиявлень. Окрім цього, чимало синьо-жовтих стрічок, на знак підтримки єдиної держаної мови, почепили й мешканці: Хуста, Рахова, Міжгір’я, Тячева, Виноградова, Берегова, Сваляви, Великого Березного і Перечина.

За спостереженнями активістів, «деякі громадяни потребують роз’яснення щодо мети збору підписів, оскільки побутує хибна думка, що ніби заборонятимуть в Україні спілкуватися іншими мовами. – Ми ж, намагаємось співставити нашу позицію та позицію ініціаторів законопроекту, які прагнуть до остаточної русифікації східної, південної та центральної України, «мовного вінегрету» на Закарпатті, румунізації Буковини. Фактично, це прямий шлях до розколу України за регіонально-мовним принципом та її федералізація. Іншими словами — прямий наступ на держаний суверенітет України»,— кажуть в УНП.

Закарпатська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image