Звільнити Десятинку від «духовного сміття» вимагають від Президента патріотичні сили. Фото

До Дня пам’яток історії та культури представники Київських організації Української народної партії, УНМ, КУНу, УНА-УНСО, Просвіти, Спілки офіцерів України та Української партії прибрали територію національного заповідника – фундаменту  Десятинної церкви – від побутового та соціального сміття.

Проте, за словами активістів, у заповіднику ще залишилося «духовне сміття» – мала архітектурна форма чоловічого монастиря УПЦ Московського патріархату. Прибрати яке вони вимагають від Президента України. Про це йдеться у відповідному зверненні.

«Про незаконність встановлення даної споруди свідчать наявні у нас документи, зібрані з 2007 року, які ми не одноразово надсилали із нашими запитами і вимогами щодо її демонтажу до Президента України (останній лист до АПУ: вх. № 439/65702–01 від 27.10.11 р.), Генпрокуратури, СБУ, МВС, Міністерства культури, КМДА», – наголошується у зверненні. Проте, як наголосив голова Київської УНМ Сергій ВУТКЕ, «усі ці органі влади продовжують ігнорувати як десятки поведених акцій протесту так і чисельні звернення та вимоги зупинити порушників чинного законодавства».

У разі невиконання вимог представники патріотичних сил покладатимуть всю відповідальність за незаконне захоплення земельної ділянки по вул. Володимирська, 2 на вищу виконавчу структуру влади й у першу чергу на Президента України.

Довідково. 03.06.2007 року біля руїн Десятинної церкви на території Національного заповідника (Національний музей історії України вул. Володимирська, 2) з порушенням режиму утримання, використання та охорони земель історико-культурного призначення самовільно встановлено культовий об’єкт релігійною громадою Московського патріархату на чолі з Гедеоном (Хароном), який навіть не є громадянином України.

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image