2 місяці за ґратами. У Кіровогораді арештували голову обласної організації УНП Олександра Ратушняка

Голову Кіровоградської обласної організації Української Народної Партії Олександра Ратушняка арештували на 60 діб. Його звинувачують у хуліганстві, скоєному групою осіб. Чоловік нібито нецензурно лаявся і закликав до захоплення ОДА

За цією статею затриманий може отримати до 5 років. Свідки по справі – бійці «Грифону». На засідання суду вони не з'явилися. А от побратими Олександра кажуть мітинг у Кіровограді був досить мирний. Та й сам чоловік геть не схожий на хулігана. Він доцент Кіровоградського державного педагогічного університету імені Винниченка, науковець, керівник кіровоградської «Просвіти», шанована у місті людина. Усі в Кіровограді відгукуються про нього як про порядного, спокійного чоловіка.

Подання про взяття на поруки від професора Григорія Клочека, депутата облради Ірини Малик, голови кіровоградської організації Спілки письменників Василя Бондаря суд не задовольнив.

Олександра хотіли взяти на поруки професори, депутати місцевих рад, які пояснювали, що він не агресивна, інтелігентна людина. Але це до уваги судом не бралось.

Серед усіх затриманих Олександра  засудили на найбільший строк. Одного з активістів заґратували на 4 доби,  інших трьох – на 15.

УНП, Новини з областей, Кіровоградська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image