20-річчя незалежності Новопсковська районна УНП шанувала героїв, співала і варила куліш

Урочистий мітинг на честь двадцятиріччя незалежності України активісти Новопсковської обласної організації Української народної партії розпочали в селі Осинове біля пам’ятника Тарасові ШЕВЧЕНКУ, де пройшов мітинг націонал-демократичних сил Новопсковщини. З вітальним словом виступив голова Новопсковської районної організації Василь КАПЛУНОВ.

Потім активісти районного осередку УНП зібралися біля Гайдамацької могили, що в селі Можняківка. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять гайдамаків і Січових стрільців Запорозького корпусу та всіх тих, хто загинув в боях за Україну та її державність.

«3-й Гайдамацький піхотний полк Запорозької дивізії був сформований Симоном Петлюрою,— нагадав Василь КАПЛУНОВ.— У складі полку були переважно юнаки військових шкіл та українці-добровольці з числа старшини колишньої царської армії, які пройшли бойове хрещення в обороні Києва від п’яних балтійських матросів генерала Муравйова».

«Отже,— резюмував представник УНП,— гайдамаки Симона ПЕТЛЮРИ та Січові стрільці Євгена КОНОВАЛЬЦЯ червоною ниткою скріпили цей куточок Слобожанщини із соборною Україною. Це знакова подія в історії нашої країни».

До хреста були покладені квіти. Потім була молитва і поминальний куліш. Під акордеон уенпісти співали козацькі та стрілецькі пісні.

Закінчилися урочистості святковим концертом в селищі Білолуцьк, в якому взяв участь співочий гурт «Жайвір» (всі учасники якого – члени Української народної партії). Вони виконали пісню «Україно, бережи синів» і «В кухлях піно піниться» (із закликом пити пиво «Оболонь»!).

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image