«Беркуту» у Рівному блокували члени УНП

Звечора 19 січня рівненські активісти, зокрема й члени УНП, вийшли на блокування «Беркуту» аби силовики не змогли виїхати на підмогу до Києва.

Виїзд із гаражів правоохоронців заблокували «зламані» машини рівнян. «Захисники народу» зрозуміли, що виїхати зі своєї бази не зможуть, тому вдалися до тактики поділу особового складу на невеликі групи по 3–6 чоловік, які пішли пішки «гуляти» нічним містом. Активісти групами супроводжували їх. Блукаючи хащами в засніженому місті, спецпризначенці постійно підтримували з кимось зв’язок по телефону. Останню групу «беркутівців» було втрачено з поля зору в районі Басового Кута, де вони сіли в мікроавтобус і поїхали в невідомому напрямку. Спроба наздогнати їх на таксі була безуспішною.

Тим часом усе більша кількість рівнян виходила на вулиці нічного міста – було заблоковано базу «Беркуту» на вулиці Відінській, службову стоянку внутрішніх військ. Решта активістів вирушила на Луцьке кільце, де перекрили трасу і заблокували три автобуси з внутрішніми військами з Волині та три автомобілі з польовою кухнею. На допомогу «волинським друзям» приїхали три авто ДАІ та наряд міліції. Всі три автобуси зрештою розвернулися й поїхали назад. За нашою інформацією, вони таки рушили на Київ іншою дорогою, минувши Рівне.

Переконавшись, що гості не повернуться, активісти повернулись на місця блокади. Виявилося, що біля Управління державної охорони стояв автобус із затемненими вікнами і не до кінця прикрученими номерними знаками, які зрештою таки відпали. Оскільки автобус був припаркований на зупинці громадського транспорту, активісти викликали ДАІ. Приїзду чекали 30 хвилин. Разом із двома службовими автомобілями ДАІ приїхали правоохоронці з міськвідділу міліції. Працівники ДАІ відмовились чинити будь-які дії щодо автобуса, натомість попросили забрати припарковані авто активістів. Під час розмови один із правоохоронців штовхнув жінку-активістку, після чого під вигуки «Ганьба!» просто втік. До речі, жоден з правоохоронців не представився.

Ми не певні, що ще з якогось місця автобуси не від’їхали на Київ, проте робили й будемо робити все для того, щоб підмога владі з Рівного була мінімальною.

Член Рівненської міської організації УНП Андрій Ралець

УНП, Новини з областей, Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image