Без реформи ЖКГ газорозподільні мережі чіпати не можна – експерт

„Продаж газорозподільних мереж  призведе до монополізації  українського ЖКГ”,— так експерт з  економічних питань, член Центрального проводу Української народної партії Борис КУШНІРУК прокоментував наміри «КЕС-Холдингу» продати структурам «Газпрому» та «Ітери» мережі газопроводів Росії та України.

„У  випадку з «Газпромом» слід очікувати  використання цього фактору з  метою політичного тиску з боку сусідньої держави",— попередив він.

КУШНІРУК  наголосив, що „до проведення реформи  ринку послуг ЖКГ та енергоринку  газорозподільні мережі не повинні  приватизуватися”. „Без шкоди для  інтересів української держави  може йти мова лише про довготривалу концесію, коли концесіонер має чіткі правила та умови і може заробляти виключно за рахунок ефективності, але аж ніяк не за рахунок підвищення цін”,— зауважив представник УНП.

Експерт з економічних питань підкреслив, що „загальноєвропейська практика передбачає чіткий поділ та різних власників газорозподільних структур, гуртових постачальників газу і продавців безпосереднім кінцевим споживачам”.

„Антимонопольний  комітет України та інші контролюючі  структури повинні припинити  продаж”,— зауважив він.

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image