Бій під Крутами і сьогодення: боротьба за майбутнє української державності триває

29 січня в Україні вшановують пам'ять Героїв Крут. Бій, який відбувся біля станції Крути 1918 року, став символом героїзму, патріотизму й самопожертви в боротьбі за свободу і незалежність України.

Проти багатотисячної й добре озброєної московитсько-більшовицької армії на захист Української держави виступили близько 300 студентів та гімназистів, яким було всього по 18–20 років. Те, що це був нерівний поєдинок і вчинок найвищого ступеню героїзму наших хлопців, не викликає сумнівів ні в кого. Ціною власного життя вони на кілька днів затримали наступ червоного війська, що дало змогу виграти час і укласти конче потрібний Брестський договір, який означав міжнародне визнання самостійності й незалежності Української держави.

Історія вчить: тільки сильна держава Україна, яка має не лише справжніх патріотів, а й потужне й добре озброєне власне військо, може захиститись від агресора. Особливо, якщо цей агресор – сусідня Росія, котра століттями прагнула знищити нашу державність та ідентичність.

Українська народна партія від самого початку свого існування наголошувала на необхідності створення в незалежній Україні потужних і оснащених сучасною зброєю Збройних сил, які могли б захистити власну державу.

Сьогодні Україна вкотре змушена протистояти російській агресії. І саме сьогодні, як ніколи, нам усім треба пам’ятати свою історію, робити висновки з минулого, об’єднуватись і захищати свою державність.

Потужна армія з сучасною зброєю в руках і любов’ю до України в серці – найкращий гарант безпеки для держави та її громадян!

Слава Україні!

Героям слава!

УНП, Українські герої

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image