Член Центрального проводу УНП Микола Павлюченко разом з побратимами відкрили пам'ятник лікарям на знак подяки

"Фраза «Янголам у білих халатах халатах від врятованих наших душ» надійшла під час молитви. У подумках не один день намагався винайти текст на подяку лікарям. Коли її озвучив однодумцям, вони її підтримали, " — розповідає автор ідеї встановлення пам'ятного валуна на території Київської міської клінічної лікарні № 17 Микола Павлюченко.

Микола — член Центрального Проводу УНП, голова Громадської ради при Апостолівській РДА та голова Апостолівської районної громадської організації «Правозахисне козацьке товариство „Базавлуцька січ“. На Майдані — від початку грудня. Пацієнтом 17-ї лікарні став після того, як отримав опіки легенів від газових гранат російського виробництва, боронячи Майдан у ніч штурму з 18 на 19 лютого. Після того, як лікарі врятували йому життя вирішив віддячити медикам. Початково ми з однодумцями домовились за доставку гранітного валуна. Потім я особисто взявся  випилювати болгаркою нішу у валуні під дошку з іншого граніту. Друзі з Апостолівського району Дніпропетровської області виготовили та надіслали потягом цю дошку. Інші друзі надали кошти на закупівлю паркових лавок та троянд для висадки навколо валуна. Взагалі, до цього проекту залучено понад 10 людей та громадських організацій. Кошти також надійшли від звичайних робітників тієї приватної фірми, з якої мене звільнили ще у грудні за участь на Майдані.

    Сьогодні на подвір'ї Київської міської клінічної лікарні № 17 афганці, козацтво, Чорна сотня, представники кількох сотень Самооборони Майдану та Автомайдану зібралися гуртом, щоб віддячити лікарям — відбулось урочисте відкриття згаданого пам'ятного знаку.

 

    „Ми прийшли, сьогодні, на подвір'я лікарні щоб вклонитися вам усім, подякувати вам усім за врятовані наші життя. Не хочу на камери розповідали коли і як прийшла ідея зробити цей монумент, не хочу називати вголос імена усіх тих людей які доклали власні кошти і зусилля на побудову цього пам'ятника. Ті люди, що зараз стоять за моєю спиною, своєю присутністю зробили не менше за нас. Краще я пригадаю відчуття, які були у нас на Майдані. Ми всі добре знали: якщо нам не проб'ють голову зразу, а тільки поранять, то ви не покинете нас і не дасте нам померти. Там написано „Янголам у білих халатах“… Це стосується перш за все тих відчайдушних лікарів, медсестер,санітарів які підставляли свої голови разом з нашими.  Відверто скажу, що вони часто були більш сміливіші і більш організовані ніж ми усі разом взяті. Серед медиків на Майдані більша частина була жінки — було соромно поряд з ними боятися… Окрім того ми розуміли, що допомагаючи нам ви ризикуєте самі, ви ризикуєте своїми сім'ями. Якби ми гуртом не дотиснули цей бандитський режим, лежати б вам у тих же ямах, які вони для нас  наготували. Ми це розуміємо,“ — розхвилювався Микола Павлюченко у виступі перед лікарями.

    „Я хочу сказати, що відчував на Майдані те, що ми усі одна сім'я. Наша єдність і наша сім'я з кожним днем примножується. Ті люди, які по тихому нам співчували, зараз разом з нами будуть боротися на виборчих дільницях. Я дуже прошу вас, наші однодумці,  наші соратники, не зрадьте нас за копійки, які вам будуть намагатись всучити. Згадайте якою ціною нам ця перемога дісталась. В ім'я тих людей, які не дожили до цього дня — не зрадьте нас, не зрадьте майбутнє своїх дітей…

    Чому саме валун, а не пам'ятна дошка на стіні? Коли я потрапив до цієї лікарні, я почув про 384 чоловіка прооперованого від вогнепальних поранень, про 120 людей уражених хімічною зброєю, а також про те, що цю лікарню намагаються закрити, я закипів по-справжньому.  Головна мета закриття — будівництво бізнес-центру на цьому місці… Мої друзі — Юра Тертишний та Максим Сидоренко — порадили створити інформаційний прецедент навколо лікарні та взяти лікарню під подальшу опіку силам Майдану! Так народилась ідея встановити валун на подвір'ї лікарні! Ми намагаємось показати усім охочим до отримання супер прибутків, що ця територія вже находиться під охороною! Хочете цей шматок землі??? Будуйте відповідні новітні медичні корпуса в межах міста. Установлюйте за свій кошт новітнє медичне обладнання — це буде моральна компенсація лікарям та мешканцям міста за те, що зганяєте людей з насидженого місця! Ну і третя вимога — працевлаштованими повинні бути 100% трудового колективу!!! Не захочете почути простий народ — пляшок з запальною сумішшю у нас вистачить на всі ваші сучасні офіси!!! Будете горіти і за життя і в пеклі…    

   Люди дорогі, мої медики, я вам щиро вдячний. Я вам кланяюсь від усіх тих, кого ви врятували: кланяюсь вашій людяності, талантові та вашим рукам-ангельським крилам! Хлопці, хто стоїть за мною з квітами, даруємо живі квіти людям, а не цьому каменю,“ — закликав Микола Павлюченко.

Також на території лікарні ландшафтним дизайнером Зоєю Розовою було висаджено з десяток кущів троянд, два горіхи та ялівці. Ці квіти та дерева прикрасять вхід до одного з корпусів.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image