Екологічну катастрофу в СУМСЬКОМУ районі хочуть приховати – УНП

Сумська обласна організація УНП закликала природоохоронні служби регіону вжити невідкладних заходів для недопущення масштабного забруднення річки Псел. Днями туди потрапили забруднюючі речовини, внаслідок чого флора і фауна річки опинилися в небезпеці.

За словами голови управи обласної організації УНП Віталія ВОЛОЩУКА, міські й обласні чиновники не поспішають інформувати населення про надзвичайну ситуацію, обмежуючись констатацією того, що в річку міг потрапити креозот. Уже згодом з’ясувалося, що в селищі Степанівка через пошкодження шукачами металобрухту ємкості з креозотом до річки і в підземні водоносні ресурси могло вилитися близько 10 тонн отруйних речовин.

«Свого часу Державна екологічна інспекція в Сумській області надіслала припис голові Сумської райдержадміністрації з вимогою ліквідувати джерело забруднення довкілля на території Степанівки шляхом утилізації креозоту, але ніхто на нього не відреагував,— каже представник УНП.— Отрута стала розповзатись і вже опинилася в річці. Та чиновники роблять вигляд, що нічого не трапилось, наражаючи здоров’я людей на небезпеку».

Довідково. Креозот — безбарвна отруйна, займиста, погано розчинна у воді масляниста рідина з їдким запахом. Контакт шкіри з креозотом призводить до появи рожевих плям, папул, бородавчастих розростань, сильної пігментації, посиленого ороговіння шкіри. Гіперкератози і бородавчасті розростання, що викликаються креозотом, можуть розвинутися в рак шкіри. У  країнах ЄС заборонено його використання без відповідного ліцензування.

УНП, Сумська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image