ФОМУШКІН порадив, яким чином продовжити реальну боротьбу із подвійним громадянством

«Скласти  загальнодержавний реєстр українців з подвійним громадянством», -  закликає правоохоронні органи голова Кримської організації Української народної партії Олег ФОМУШКІН.

Так політик відреагував на перший прецедент реальної боротьби з подвійним громадянством – виселення з України особи з подвійним україно-російським громадянством Віталія Храмова. Тим більше, що, за словами ФОМУШКІНА, «цей «вигнанець» вів неприховану антиукраїнську діяльність».

Наступним кроком, на думку представника УНП, «має стати впровадження механізму автоматичного позбавлення громадянства України».

«Проблема подвійного громадянства не є Кримською особливістю, хоча лише за орієнтовними підрахунками на півострові налічується декілька сотень тисяч громадян з двома паспортами»,— зазначає ФОМУШКІН. Він зауважив, що «аналогічна ситуація на Буковині — з румунськими паспортами, на Закарпатті – з угорськими».

Водночас  ФОМУШКІН наголошує: «Для вирішення цієї проблеми тиску правоохоронних органів недостатньо». Він радить радикально реформувати законодавство України: «Зокрема, скласти загальнодержавний реєстр українців, які отримали паспорт іншої держави, не відмовившись від громадянства України, та встановити механізм автоматичного позбавлення українського громадянства осіб, чий другий паспорт офіційно підтверджений дипломатичними органами іншої держави чи українськими правоохоронними органами».

Війна

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image