«Ігри влади у «багатовекторність» можуть погано закінчитися» — КОСТЕНКО

«Гра влади у «багатовекторність» призведе до того, що геополітичні гіганти,— в першу чергу США та Росія,— змусять Україну зробити остаточний геополітичний вибір»,— заявив народний депутат України, лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО. За його словами, «Україну очікують важкі часи в разі відмови від європейського вибору, який підтримує більше 50% громадян». Так політик прокоментував домовленості Президента ЯНУКОВИЧА з Росією на тлі перенесення його візиту до Брюсселю.

«Навряд чи хотілось би, щоб Україна в буквальному сенсі перетворилася на місце бойових дій між Сходом та Заходом»,— зауважив КОСТЕНКО. Він вважає малоймовірним, що «могутні світові гравці дозволять Україні реалізувати власний сценарій політичного буття, як Білорусі, оскільки від вибору України залежить або реставрація СРСР або поширення демократичних свобод на пострадянські країни, включно з Росією».

Політик вважає «показовою політичну долю КУЧМИ, який після років балансування між Заходом та Росією врешті-решт опинився в епіцентрі «касетного скандалу». На його думку, «симптоматично, що агент чиїхось спецслужб МЕЛЬНИЧЕНКО уже заявив про існування записів Президента ЯНУКОВИЧА, які зроблено «людьми, пов’язаними зі спецслужбами».

«В умовах активних політичних ігор, наявності в українській владі потужного проросійського лобі, провокацій, падіння рівня життя, Україна може опинитися на межі серйозного громадянського протистояння»,— зауважив лідер УНП. На його думку, «наслідком цих подій може бути послаблення країни та посилення регіонального сепаратизму». Політик вважає «красномовним приклад Грузії, де СААКАШВІЛІ ледь не повалила проросійська опозиція».

Як зауважив політик, «в разі заворушень в Україні, яким активно сприятиме Росія, навряд чи США залишиться осторонь». «На пострадянському просторі ще не реалізувалися такого роду сценарії, як в Югославії, однак колись все буває вперше»,— вважає він. КОСТЕНКО зауважив, що «у влади ще є час, щоб повернутися на шлях європейської інтеграції, яка ламає імперські плани Кремля».  Лідер УНП також «вважає, що на ситуацію можуть суттєво вплинути вибори до парламенту наступного року».

Юрій Костенко

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image