КОСТЕНКО вважає, що держбюджет-2012 спрямований на підтримку олігархів, а не малого бізнесу

«Проект держбюджету-2012 в черговий раз підтвердив, що влада представляє інтереси виключно великого капіталу»,— заявив народний депутат України, лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО. За його словами, «вся бюджетна політика-2012 спрямована на посилення великого капіталу та збільшення його прибутків».

«Прем’єр АЗАРОВ, презентуючи в уряді держбюджет-2012, заявив, що підприємництво отримає близько 50 млрд. грн. додаткових доходів за рахунок податкових пільг та преференцій Податкового кодексу»,— прокоментував ситуацію політик. Однак, за його словами, «про мале та середнє підприємництво не йдеться,— це стосується, в першу чергу, важких галузей виробництва, які належать олігархам».

КОСТЕНКО зауважив, що «держбюджет-2012 ніяким чином не сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу, який в країнах ЄС формує левову частку робочих місць та доходів». Як зазначив лідер УНП, «держбюджет-2012 в Україні не передбачає й малої дещиці від того, що робиться в тих же Польщі та країнах Балтії для зростання доходів пересічних громадян та збільшення прибутків малих та середніх підприємств». На його думку, «це свідчить, що уряд не збирається змінювати свою провальну політику щодо малого та середнього бізнесу».

«Бюджет-2012 року працює, фактично, на відновлення тієї ж структури економіки, з домінуючими «важкими» галузями виробництва, що й за часів СРСР. Це шлях в радянське минуле, а не в світле інтеграційне майбутнє з ЄС»,— наголосив лідер УНП. «Що очікувати від політики уряду в 2012 році, якщо цього року, за неофіційними даними, більше 40% малих підприємців пішли в «тінь» через податкові новації влади?» — запитав він.

Юрій Костенко

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image