Кримчани звинувачують владу у релігійній дискримінації

«Чужа  кримська влада вороже ставиться до всього українського, особливо до Української Православної церкві Київського Патріархату, забуваючи, що живе саме в Українській державі»,— так голова Кримської організації Української народної партії Олег ФОМУШКІН прокоментував звернення-протест ста відомих кримчан-патріотів (науковці, митці, військовики, журналісти, підприємці, ветерани-орденоносці та громадські активісти) проти відмови Сімферопольської міської  ради надати землю українській церкві в Сімферополі для зведення  Кафедрального Храму Христа – Спасителя.

Українська громадськість Криму звернулася до Президента України Віктора Януковича з проханням захистити українське населення півострова від релігійної дискримінації. Як розповідає політик, «ще у 2008 року Українська Православна церква Київського патріархату отримала від кримської влади дозвіл на вибір земельної ділянки в Сімферополі та оформлення документів. Єпархіальне управління  витратило значні кошти жертводавців на проектну документацію та на проект собору, а нині в 2012 році отримала відмову від Сімферопольської міськради, яка ухвалила таке рішення відповідно до Генерального плану розвитку Сімферополя.

«Дивує те, що, відмовляючи в землі одній церкві, для іншої церкві влада роздає землю. На цієї ж сесії міськради представники іншої Православної церкви, що представляє в нашій країні московський  патріархат, отримали аж шість ділянок»,— наголошує політик.

«Кримська влада, не розуміючись ані в моральних питаннях ані в духовних, відмовляє церкві Українського патріархату, яка взагалі не має свого приміщення та перебуває в приміщенні колишнього клубу військового політичного училища. Проте має велике значення для яких потреб будується споруда і тому  дуже важливо, щоб храм був первісно збудований для божих справ, тоді він матиме духовну силу та енергію»,— зауважує представник УНП в Криму.

«Відмову кримської влади надати землю Православній церкві Українського патріархату в Сімферополі для спорудження Храму Христа-Спасителя можна вважати як заборону на існування та розвиток  національної помісної церкви України,  її прагнення до об’єднання. Ця відмова влади має більш політичний характер, ніж релігійний. Своєю поведінкою кримська влада зайвий раз показує, що вона чужа для України та антинаціональна»,— підсумував Олег ФОМУШКІН.

Новини з областей, Крим

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image